Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ny vd för Bonnier News

Anders Eriksson, född 1971, blir ny vd för Bonnier News. Han tillträder sitt uppdrag i juni och efterträder Gunilla Herlitz, som aviserade sin avgång i februari.

- Anders tog över ett antal affärstidningar i fritt fall 2009, och lyckades omvandla dem till en växande, lönsam och i huvudsak digital verksamhet. Det är en lysande prestation, säger Bonnier AB:s vd Tomas Franzén.

I Bonnier News ingår bland annat dagstidningarna Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan/HD och tryckerikoncernen Bold.

- Mitt uppdrag från ägarna är såklart affärsmässigt, men har också en dimension till: att säkerställa att vi kan fortsätta att satsa på journalistik även på lång sikt, säger Anders Eriksson.

- Det känns fantastiskt roligt att få chansen att jobba med så starka och inflytelserika tidningar och varumärken.

Foto: Peter Jönsson

Sedan 2009 har Anders Eriksson arbetat inom Bonnierkoncernen. Han är i dag chef för affärsområdet Business to Business och ingår i koncernledningen.

Foto: Peter Jönsson

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.