Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nya-gripanden-efter-sprangning-i-landvetter/

Sverige

Nya gripanden efter sprängning i Landvetter

Ingen människa skadades, men flera bilar förstördes vid explosionen i Landvetter förra året.
Ingen människa skadades, men flera bilar förstördes vid explosionen i Landvetter förra året. Foto: Adam Ihse/TT

Ytterligare två personer har frihetsberövats misstänkta för inblandning i höstens sprängning i Landvetter utanför Göteborg. Fallet har kopplingar till södra Sverige och gripandena skedde inom ramen för polisens stora satsning Rimfrost.

Misstankarna gäller försök till mord samt grov allmänfarlig ödeläggelse. Sedan tidigare sitter två personer häktade på samma brottsmisstankar.

”Vi har nu frihetsberövat ytterligare personer i detta ärende och genomfört ett antal husrannsakningar. Vi flyttar ständigt fram våra positioner och ärendet går framåt”, säger Urban Svan, spaningschef i region Väst, i ett meddelande på polisens hemsida.

Den sprängladdning som detonerade på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter den 1 november förra året var enligt polisen mycket kraftig. Ingen människa skadades vid sprängningen, men flera bilar förstördes.

Polisen uppgav relativt omgående att sprängningen hade kopplingar till personer i grovt kriminella kretsar.

Läs mer om vad som händer i Västsverige.