Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/nya-lagar-ska-skydda-barn-mot-overgrepp-pa-natet/

SVERIGE

Nya lagar ska skydda barn mot övergrepp på nätet

Regeringen, med statsminister Stefan Löfven i spetsen, har skickat ut ett paket med lagförslag på remiss. Lagarna som föreslås ska stävja hot, hat och övergrepp på nätet.
Regeringen, med statsminister Stefan Löfven i spetsen, har skickat ut ett paket med lagförslag på remiss. Lagarna som föreslås ska stävja hot, hat och övergrepp på nätet. Foto: Nicklas Thegerström

Regeringen har klubbat ett paket med lagförslag för att stävja hot, hat och övergrepp på nätet. En ny brottsrubricering införs för spridning av kränkande bilder och straffen ska skärpas för grooming och barnporr.

– Barn och unga ska vara trygga även på nätet, säger statsminister Stefan Löfven.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.