Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Nytt bud från medlarna i SAS-konflikten

Strejken på SAS fortsätter.
Strejken på SAS fortsätter. Foto: TT

Svensk Pilotförening och SAS har fått ett nytt bud från medlarna som de ska ta ställning till under tidig tisdagskväll.

– Det stämmer att vi fått ett tredje bud. Vi sitter nu och läser igenom det, jag kan inte säga mer just nu, säger Fredrik Henriksson, presschef på SAS.

SAS och Svensk Pilotförening träffar medlarna klockan 17 i Näringslivet hus i Stockholm för att ta ställning till det tredje budet som medlarna lagt, uppger Bosse Andersson, informationsansvarig på Medlingsinstitutet.

Förhandlingarna mellan Svensk Pilotförening och SAS strandade helt i söndags kväll. Pilotföreningen tackade då nej till medlarnas bud för andra gången.

På tisdagen har 240 flygavgångar ställts in och det innebär att de 25.500 resenärer som drabbas får ta sig till sina tilltänkta destinationer på andra sätt. SAS har fortsatt att jobba för högtryck på marken. Medarbetare från olika delar av organisationen har hjälpt resenärer att, trots strejken, nå sina resmål.

– Vi har satt in alla tillgängliga resurser och gör allt vi kan för att hjälpa till, säger Anna Kansell på SAS pressjour.

Uppmaningen till resenärerna är fortfarande att hålla sig uppdaterade via SAS hemsida och sociala medier. Och att inte åka ut till Arlanda.

– En del tror att de ska få snabbare hjälp om de åker dit, men det stämmer inte. Vi har även där extrapersonal som försöker hjälpa till men det går inte snabbare där. Det blir i stället lite kaosartat och kanske större frustration hos resenärerna, säger Anna Kansell.

Enligt Swedavia kan det ta uppemot två dygn innan SAS-trafiken kommer att kunna rulla på normalt igen när strejken avbryts.

TT har sökt Svensk Pilotförening för en kommentar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.