Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Nytt friande om dödsskott i Jönköping

I november förra året hittades en 47-årig man skjuten till döds i ett hus utanför Jönköping. Nu frias en åtalad 53-åring för andra gången från misstanken om mord, i en dom från Göta hovrätt.

Obduktionen visade att mannen varit död i flera dagar innan polisen tipsades. Två män som bodde i fastigheten åtalades för mord. Men båda friades av Jönköpings tingsrätt, som inte ansåg det bevisat att just de två åtalade skjutit 47-åringen..

Åklagaren överklagade den friande domen mot 53-åringen, och hänvisade till ett inspelat telefonsamtal som ny bevisning. Men hovrätten håller med tingsrätten om att någon annan gärningsman inte kan uteslutas.

53-åringen döms dock, liksom i tingsrätten, till fängelse i drygt ett år för grovt vapenbrott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.