Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Nytt våldtäktsförsök på Bråvalla

Ett nytt våldtäktsförsök anmäldes på Bråvallafestivalen på lördagen.
Ett nytt våldtäktsförsök anmäldes på Bråvallafestivalen på lördagen. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Ett nytt våldtäktsförsök anmäldes på Bråvallafestivalen sista dag i Norrköping på lördagskvällen, skriver NT.

Ännu en våldtäkt har anmälts under Bråvallafestivalen i Norrköping. Thomas Agnevik, presstalesperson vid Polisregion öst, säger att en kvinnlig volontär har anmält att hon utsatts för en våldtäkt av en annan volontär under natten till lördagen. Polisen kan i nuläget inte lämna ytterligare information om händelsen.

Vid 21-tiden ska en kvinna ha blivit upptryckt mot ett staket mellan campingen och en scen, men lyckades ropa på hjälp och fick hjälp av en annan man. Räddaren knuffade bort gärningsmannen som då sprang iväg, men också mannen som avbröt händelsen lämnade platsen.

Gärningsmannen är fortsatt på fri fot och enligt polisen rör det sig om en mörkhårig man i 25- till 30-årsåldern i blå bombarjacka, mörka byxor och vita skor. I jakten på honom vill man också komma i kontakt med den rådiga mannen som kan ha räddat kvinnan från en fullbordad våldtäkt.

Läs också: ”Antalet anmälningar kommer att öka”

Polisens Hans Lippens tror att en bra dialog mellan polis och besökare gjort att fler sexbrott anmälts. Samarbetet är ett led i polisens särskilda kampanj #tafsainte. Under Bråvallafestivalen har fyra våldtäkter anmälts och ett flertal sexofredanden.

– Jag tror att fler flickor och kvinnor vågar anmäla de övergrepp de utsätts för nu. Tidigare har man kanske inte vågat, säger han till NT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.