Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 14:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ob-och-forsvarsministern-kallas-upp-till-forsvarsutskottet/

SVERIGE

ÖB och försvarsministern kallas upp till försvarsutskottet

Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist kallas nu båda till riksdagens försvarsutskott för att svara på frågor om den falske officeren. Både Försvarsmakten och regeringen var informerad om att mannen var opålitlig, ändå fick han ett nytt toppuppdrag 2019.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Försvarsutskottet kallar nu upp försvarsminister Peter Hultqvist (S) och överbefälhavaren Micael Bydén efter turerna kring den falske officer som DN har avslöjat.

– Det här framstår som mycket allvarligt, säger Pål Jonson (M), ordförande i försvarsutskottet.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.