Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 11:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ob-och-forsvarsministern-kallas-upp-till-forsvarsutskottet/

Sverige

ÖB och försvarsministern kallas upp till försvarsutskottet

Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist kallas nu båda till riksdagens försvarsutskott för att svara på frågor om den falske officeren. Både Försvarsmakten och regeringen var informerad om att mannen var opålitlig, ändå fick han ett nytt toppuppdrag 2019.
Överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist kallas nu båda till riksdagens försvarsutskott för att svara på frågor om den falske officeren. Både Försvarsmakten och regeringen var informerad om att mannen var opålitlig, ändå fick han ett nytt toppuppdrag 2019. Foto: Henrik Montgomery/TT

Försvarsutskottet kallar nu upp försvarsminister Peter Hultqvist (S) och överbefälhavaren Micael Bydén efter turerna kring den falske officer som DN har avslöjat.

– Det här framstår som mycket allvarligt, säger Pål Jonson (M), ordförande i försvarsutskottet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in