Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Offer har vaknat efter Onsaladådet

En man som utsattes för ett mordförsök i Onsala i början av december har nu vaknat och hörts av polisen, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen hoppas att offret ska kunna berätta vad som hände natten då två mordförsök och ett mord begicks i ett villakvarter i Onsala i Halland.

En 39-årig man greps strax efter dåden och sitter nu häktad. Han tros först ha mördat en 40-årig man under en privat middag och sedan gått till ett annat hus i närheten där han attackerat en man och en kvinna som skadades allvarligt. Den misstänka gärningsmannen och offren ska enligt polisen ha känt varandra.

Den skadade mannen har nu hörts av polisen som inte vill uttala sig om vad han har berättat. Även läget för den skadade kvinnan ska ha förbättrats, men hon har inte kunnat höras av polisen ännu.

39-åringen har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning, där läkarna konstaterar att det "kan misstänkas" att en allvarlig psykisk störning förelåg både vid gärningen och när undersökningen gjordes.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.