Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Officer sparkas efter fynd av åtta kilo sprängdeg

Åtta kilo sprängämne, tändmedel och en revolver utan licens påträffades vid en husrannsakan hos en officer i Luleå. Därtill två vapen som tillhörde en skytteförening.

Fynden ledde, enligt Försvarsmakten, till misstankar om grovt vapenbrott och stöld, och har nu resulterat i att mannen avskedats.

I mannens hem fanns även finkalibrig ammunition och dopningspreparat.

Vapen, sprängdeg och övrig materiel förvarades på ett ”mycket vårdslöst sätt” i hemmet, skriver Försvarsmakten i beslutet om att avskeda mannen, uppger nyhetsbyrån Siren.

Officeren har tidigare varit frihetsberövad och erkände då några av anklagelserna som riktades mot honom, men har därefter i förhör tagit tillbaka flera av uppgifterna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.