Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-28 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/offren-berattade-om-sin-skrack-efter-terrordadet-i-stockholm/

Sverige

Offren berättade om sin skräck efter terrordådet i Stockholm

Bild 1 av 3 En äldre kvinna satt på Drottninggatan och bad om pengar när Akilov kom körande i lastbilen. Kvinnan skadades svårt av ett betonglejon som kom i hög hastighet mot henne.
Foto: Polisen
Bild 2 av 3 Under hela torsdagen hördes män och kvinnor, gamla och unga som på olika sätt hade drabbats av Akilovs framfart.
Foto: Polisen
Bild 3 av 3 En värdetransport träffades av en stor kruka när Akilov körde lastbilen över Drottninggatan. Den röda pilen markerar lastbilens ungefärliga färdväg.
Foto: Polisen

Offren för terrordådet i Stockholm har blivit rädda för höga ljud, folksamlingar och lastbilar. De flesta låtsas inte om den åtalade Rakhmat Akilov när förhören fortsatte  i tingsrätten på torsdagen. Undantaget är en äldre romsk kvinna som skadades svårt när hon tiggde på Drottninggatan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in