Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 14:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/offren-for-fattiga-for-att-bli-trodda-i-ratten/

SVERIGE

Offren för fattiga för att bli trodda i rätten

Bild 1. Kl. 20.19: Kvinnorna har landat i Sverige och männen leder dem från terminalen på Landvetter till en bil. Bild 2. Kl. 23:22: Kvinnorna har bytt om och kommer till Rosenlund i centrala Göteborg. Kl 23.40: En av kvinnorna säljer oralsex i ett parkeringsgarage. Polisen ingriper.
Bild 1. Kl. 20.19: Kvinnorna har landat i Sverige och männen leder dem från terminalen på Landvetter till en bil. Bild 2. Kl. 23:22: Kvinnorna har bytt om och kommer till Rosenlund i centrala Göteborg. Kl 23.40: En av kvinnorna säljer oralsex i ett parkeringsgarage. Polisen ingriper. Foto: Polisen

Offer för människohandel behandlas råare och utsätts för mer våld än tidigare, men misstros i rätten visar en ny rapport. Bland annat hävdar en hovrättsdom att fattig bakgrund kan vara ett skäl för offren att ljuga – bara för att få skadestånd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in