Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-29 20:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/offren-for-fattiga-for-att-bli-trodda-i-ratten/

SVERIGE

Offren för fattiga för att bli trodda i rätten

Bild 1. Kl. 20.19: Kvinnorna har landat i Sverige och männen leder dem från terminalen på Landvetter till en bil. Bild 2. Kl. 23:22: Kvinnorna har bytt om och kommer till Rosenlund i centrala Göteborg. Kl 23.40: En av kvinnorna säljer oralsex i ett parkeringsgarage. Polisen ingriper.
Foto: Polisen

Offer för människohandel behandlas råare och utsätts för mer våld än tidigare, men misstros i rätten visar en ny rapport. Bland annat hävdar en hovrättsdom att fattig bakgrund kan vara ett skäl för offren att ljuga – bara för att få skadestånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.