Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 20:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/oforminskat-sokpadrag-efter-forsvunnen-kvinna-i-julita/

Sverige

Sökinsats efter försvunnen kvinna i Julita

Sökandet pågår ännu efter en kvinna i 70-årsåldern som har försvunnit i Julita i Katrineholms kommun.

”Hundförare med hund är på plats i terrängen och helikopter är på väg”, meddelade polisen vid niotiden i dag.

TT Text

Kvinnan försvann i måndags från sin sommarstuga och sedan dess har polis, hemvärn och frivilliga letat efter henne. Under natten har flera polispatruller, sökhund och ett 20-tal soldater från hemvärnet fortsatt att metodiskt söka igenom området, uppger polisen.

Helikoptrar och drönare har också använts under insatsen.

– Vi kommer inte att avbryta, sade Johan Hägg, vakthavande befäl vid polisen på onsdagskvällen.

Polisen har uppmanat de som bor i området att kontrollera olåsta utrymmen eftersom kvinnan kan ha sökt skydd inomhus under måndagskvällens regn. 

”Polisen uppmanar allmänheten att fortsätta vara uppmärksamma och rapportera iakttagelser till polisen”, skriver myndigheten på sin sajt.

Enligt Katrineholms-Kuriren finns det bland annat gamla gruvhål, kärr och sjöar i området, vilket kan försvåra sökandet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt