Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ofredade joggare – döms till behandling

Fyra gånger rusade mannen ut ur skogen och tafsade på kvinnor som sprang förbi i motionsspår vid Delsjön i Göteborg. Han var naken, förutom en huva.

Nu döms den 32-årige mannen för fyra fall av sexuellt ofredande. Straffet blir att han ska genomgå en behandling för sexualbrottslingar. Tingsrätten anser att det bör räcka, eftersom mannen har en god social situation.

– Jag har inte haft andra avsikter än att ta på de här kvinnorna, samtidigt som jag var naken. Jag har inte velat göra någon illa, sade 32-åringen under rättegången enligt Göteborgs-Posten.

I ett av fallen var mannen åtalad för våldtäkt, men tingsrätten valde att se även den händelsen som ett ofredande.

Kvinnorna tilldöms 7.000 kronor vardera i skadestånd. Alla fyra uppger att de inte längre vågar löpträna utomhus ensamma.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.