Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 00:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/okanda-flygfarkoster-dok-upp-vid-nattlig-militarovning/

SVERIGE

Okända flygfarkoster dök upp vid nattlig militärövning

Fjärrstyrda farkoster flög i juni över den multinationella militärövningen Baltops på Utö i Stockholms skärgård. ”Farkosterna kan vara ett test av främmande makt för att se hur deras system fungerar i fält i Sverige”, säger en underrättelseexpert till DN.
Foto: Magnus Hallgren

Fjärrstyrda flygfarkoster flög i juni in över förbjudet område vid Utö i Stockholms skärgård, kan DN i dag avslöja. Just då genomfördes den Natoledda militärövningen Baltops där. Farkosterna kom på natten och överrumplade det svenska försvaret som utreder vem som ligger bakom.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.