Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 16:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/om-man-hittar-ett-inre-lugn-finns-inget-behov-for-det-inre-lugnet-att-skapa-tumorer/

SVERIGE

”Om man hittar ett inre lugn, finns inget behov för det inre lugnet att skapa tumörer”

Lars Vedam Knutsson och Gayan Knutsson på kursgården Baravara, i Vikarbyn i Dalarna. Ett ställe för andningsmeditation, österländsk filosofi och gruppterapi.
Foto: Eva Tedesjö

Kan man undvika spridningen av cancer genom att stressa ned? Lars Vedam Knutsson, grundare av den populära kursgården Baravara utanför Rättvik i Dalarna, är övertygad om att den metoden fungerat för hans del.

Detta budskap förmedlar han både under kursen på Baravara och under en uppföljande intervju.

– Egentligen är det inte så konstigt, säger han. Om man hittar ett inre lugn finns inget behov för det inre lugnet att skapa tumörer.

Välkommen till miraklernas värld.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.