Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 23:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/oppositionen-vill-stoppa-skrotning-av-radarsystem/

SVERIGE

Oppositionen vill stoppa skrotning av radarsystem

Bild 1 av 2 Magnus Aronsson från Försvarets Materielverk sitter vid en av de två radarkontrollplatserna längst bak i pansarterrängbilen. Han är omgiven av elektronik som betalades av Storbritannien som moderniserade radarn innan den sattes in i kriget i Afghanistan.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 2 Den rörliga radarstationen med den 15 meter höga antennmasten, men utan själva antennen högst upp. Stationen byggdes för den nu nedlagda Kustartilleriet.
Foto: Magnus Hallgren

Det mobila radarsystem som Förvarsmakten ska skrota är i betydligt bättre skick än vad försvarsminister Peter Hultqvist sagt till riksdagen, visar DN:s granskning. Försvarspolitiker från oppositionen vill stoppa nedläggningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.