Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 17:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/oresundsbron-stangd-efter-olycka-11/

Sverige

Öresundsbron stängd efter olycka

Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Trafiken på Öresundsbron stängdes av i båda riktningarna efter en olycka. Halv sex på kvällen var trafiken åter igång. 

På juldagen inträffade en trafikolycka på Öresundsbron. Till en början misstänkte räddningstjänsten att det handlade om en singelolycka. Senare visade det sig att två personbilar hade krockat i riktning mot Danmark. Trafiken stängdes av 16.00. 

– Det står en hel del bilar och väntar just nu. Vi har som mål att trafiken ska vara igång igen om två timmar, sa Marina Arnback, presskommunikatör på Öresundsbron, vid tillfället. 

En timme senare öppnade trafiken i riktning mot Sverige. Även trafikanter som hade köat på ön Peberholm fick lov att köra vidare till Danmark. Halv sex på kvällen var trafiken till Danmark åter igång. 

Vägen behövde saneras eftersom olja hade läckt från bilarna.  Räddningspersonalen var på plats och strödde ut saneringsmedlet absol. Ingen person behövde färdas med ambulansen, enligt SOS Alarm. 

Senast för två dagar sedan stängdes trafiken av vid 19-tiden i båda körriktningarna, då två bilar krockade med varandra i riktning mot Sverige. Trafiken var åter igång strax efter klockan nio på kvällen. 

Läs mer: Gränskontroll på Öresundsbron inledd