Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/orm-smet-in-i-livsmedelsbutik-i-uppsala/

Sverige

Ormen i livsmedelsbutiken i Uppsala ännu inte anträffad

Ormen som är lös tros vara en kinesisk kobra. Ormen på bilden är dock fotad i Kina.
Ormen som är lös tros vara en kinesisk kobra. Ormen på bilden är dock fotad i Kina. Foto: Fotogramma/Ropi/Zuma Press/TT

En orm som under fredagen rapporterats ha smitit in i en livsmedelsbutik i Uppsala var ännu på lördagsmorgonen inte funnen.

– Vi kommer att gå ut med information när det finns något att berätta, säger ormsaneraren Thomas Thunberg, som anlitats för att fånga in den.

Enligt SVT som under onsdagen kunde berätta om den förrymda ormen ska djuret ha följt med ett paket från Kina som innehöll något annat och sedan smitit ut ur paketet när det öppnades. Ormen ska sedan ha hittats i butiken Nelins blomavdelning som ligger i en separat byggnad i anslutningen till butiken. Mataffären är nu delvis avspärrad.

– Det är en olustig grej för oss. Jag vet inte hur det här kan uppfattas. Men det ska inte vara någon fara vad jag förstår på ormexperten, säger Kim Fredriksson, butikschef på Nelins, till UNT

Enligt ormsaneraren Thomas Thunmark kan det röra sig om en så kallad kinesisk kobra, som är giftig för människor, men detta är ännu inte fastställt.

– De flesta ormar har ett mönster. Här pratas det inte om ett mönster och då landar man på den kinesiska kobran, som har den här färgen, säger han till Expressen.

Till DN säger Thomas Thunmark på lördagsmorgonen att ormen ännu inte är funnen, och att man kommer att gå ut med samlad information om fallet när det finns något nytt att berätta. 

Detta är en av två ormrelaterade nyheter som utspelat sig i Uppsala under de senaste dagarna. Under torsdagen ska en man ha gått runt med en orm runt halsen i ett köpcentrum i stadsdelen Gränby, vilket ska ha skrämt förbipasserande.

”Köpcentrumets besökare blir rädda när mannen närmar sig besökarna och vill visa ormen”, skrev Uppsalapolisen då på sin webbsida. 

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt