Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

”Osmakligt av Max”

Vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt anser att det är ”osmakligt” av Max att försöka påverka hur företagets anställda ska rösta. Själv äter han hamburgare men avvaktar med att köpa och äta  dem på Max just nu och säger att han vill ge företaget en chans att ångra sig.

Väldigt anmärkningsvärt anser vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt om restaurangkedjan Max varning för att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet ska komma till makten efter valet, och utvecklar sitt resonemang:

– Regeringen har genom sänkningen av restaurangmomsen givit miljard efter miljard till ägarna av restauranger. Nu försöker en av restaurangägarna att påverka sina anställda i hur de ska rösta. Det tycker jag är osmakligt, kommenterar Jonas Sjöstedt hamburgerkedjans angrepp på hans parti och på Socialdemokraterna.

Jonas Sjöstedt säger att det är ägarna till restauranger som är de stora vinnarna på den sänkta restaurangmoms som de borgerliga partierna infört.

– Hade man använt samma ekonomiska utrymme till andra satsningar hade det blivit många fler jobb till unga.

Har du själv ätit på Max?

– Ja, jag äter hamburgare.

Kommer du att fortsätta äta på Max?

– Ja, man får väl ge Max en chans att inse att de gjort en tabbe. Jag avvaktar det först, säger Jonas Sjöstedt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.