Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-25 16:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ostlanken-kan-bli-tio-miljarder-dyrare/

Sverige

Ostlänken kan bli tio miljarder dyrare

Ostlänken, den planerade banan för höghastighetståg mellan Järna och Linköping, blir minst tio miljarder kronor dyrare än beräknat, visar Trafikverkets senaste analys.

Rätta artikel

Trafikverket inleder därför en ny utredning tillsammans med berörda kommuner för att försöka få ner kostnaderna.

– Ju mer detaljkunskap vi har fått under arbetets gång, desto mer komplexa och omfattande blir kostnaderna, säger Einar Schuch, regional direktör på Trafikverket, till SVT Nyheter Öst. 

Bygget av Ostlänken har beräknats kosta 54 miljarder kronor, men prislappen verkar nu stiga med ytterligare minst 10 miljarder.

Nu hoppas Trafikverket hitta besparingar. Utredningen väntas vara klar i år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt