Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/ovanligt-manga-dodsannonser-i-dn/

SVERIGE

Ovanligt många dödsannonser i DN

Den pågående coronaepidemin börjar synas i dödsannonserna. Dagens Nyheter har på söndagen nästan nio sidor dödsannonser i tidningen, mot ungefär fyra sidor en vanlig söndag.

DN Text

De som tar emot annonserna på DN bekräftar att det är mycket ovanligt med så många dödsannonser, och att väldigt många samtal kommit från begravningsbyråerna som en följd av coronaepidemin.

Över 1.500 personer har avlidit i sviterna av covid-19, enligt lördagens siffror från Folkhälsomyndigheten.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt