Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 18:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/over-100-poliser-i-stor-insats-i-vaxjo/

Sverige

Över 100 poliser i stor insats i Växjö

Mängder av narkotika har beslagtagits och en person har anhållits, misstänkt för penningtvätt och grovt vapenbrott. Det är enligt polisen resultatet av den första dagens tillslag mot adresser i Växjö, där en massiv operation inleddes på måndagen.

TT Text

Över 100 poliser från hela landet deltog i insatsen, som har fått namnet Operation försommar, enligt uppgifter till Smålandsposten.

Det är den största polisinsatsen hittills mot kriminell verksamhet i Växjö.

– Vi arbetar med mycket synlig personal. Det är en trygghetsskapande och brottsförebyggande insats där vi vill komma åt vapen, narkotika och sprängämnen, säger Jonas Eek, lokalpolisområdeschef i Växjö till SR P4 Kronoberg.

Insatsen pågår i stadsdelarna Araby och Dalbo hela veckan och är en del av polisens nationella särskilda händelse Operation rimfrost mot gängvåld och kriminella miljöer.

Fler detaljer om dess resultat kommer polisen att berätta under veckans lopp. 

Araby är ett av polisens särskilt prioriterade områden. Efter en tids positiv utveckling har det den senaste månaden skett en våldsutveckling där, enligt Eek, med bland annat våldsamma upplopp mot polisen.

– Vi vill bryta den utvecklingen så tidigt som möjligt, säger han till SR.

Polisen har fått tips om det de letar efter såväl i fastigheter som på platser utanför fastigheter.