Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 22:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/over-5000-doda-i-covid-19/

SVERIGE

Över 5.000 döda i covid-19

Ytterligare 102 personer har under det senaste dygnet registrerats som avlidna i covid-19, visar de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten.

Det betyder att totalt 5.041 personer har rapporterats som avlidna i covid-19 i Sverige.

Totalt 2.322 personer i Sverige har hittills behövt intensivvård för covid-19. Under onsdagen intensivvårdas 218 personer för covid-19 i Sverige, den lägsta siffran sedan åtminstone 30 mars.

Det är en minskning med 72 patienter på en vecka. Flest patienter med covid-19 vårdades inom svensk intensivvård under slutet av april när över 550 IVA-platser upptogs av covid-19-patienter under några dagar. Sedan dess har antalet coronapatienter inom svensk intensivvård minskat gradvis.

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Sverige ökar däremot och under onsdagen hade totalt 54.562 sjukdomsfall bekräftats. Detta förklarar Folkhälsomyndigheten dock med att man kraftigt ökat testningen.

– Tyvärr har det tolkats i internationell media som att vi har en ny uppgång och inte nått en peak. Det är helt fel. Det finns inga tecken på att vi har någon ny peak på gång. Det avspeglar sig i antalet avlida, medelvärdet är nere på 38 döda per dag vilket är det lägsta tal vi haft på länge, sa Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten, under en pressträff på tisdagen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt