Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 12:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/p-platser-for-en-miljon-per-styck-och-klassisk-traditionell-stil-goteborg-nya-finrum-beror-och-uppror/

SVERIGE

P-platser för en miljon per styck – Göteborg nya finrum berör och upprör

Bild 1 av 2 Klart för beslut i kommunstyrelsen i Göteborg i dag om segdragna beslutet om stadsdelen Skeppsbron vid Göta älv: Här, inne i Stenpirens resecentrum, pekar Socialdemokraternas kommunalråd Jonas Attenius på projektets mest kontroversiella del, det underjordiska parkeringsgaraget.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 2 av 2 Socialdemokraternas Jonas Attenius fotograferad på Skeppsbron. Intill: Den idéskiss som S tagit fram över hur stadsdelen borde kunna byggas.
Foto: Tomas Ohlsson, Socialdemokraterna. Teckning: Jesper Hallén.

Efter 15 år: Nu är det färdigfunderat hur Göteborgs nya finrum ska möbleras.

Men när beslutet om Skeppsbron klubbas i dag, onsdag, följer ett ovanligt politiskt krav, framtvingat av Socialdemokraterna, om att husen vid älvstranden ska byggas i ”klassisk, traditionell stil”.

Samtidigt slår Miljöpartiet bakut över att vad de kallar ”Sveriges dyraste bilgarage” byggs för runt en miljon per p-plats.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in