Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 21:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/partier-och-valjare-splittrade-nar-religionsfriheten-stalls-pa-sin-spets/

SVENSK POLITIK

Partier och väljare splittrade när religionsfriheten ställs på sin spets

Videon är 52 sek lång. Pernilla fick stå upp för hela religionsfriheten. När hon fick reda på att Bromölla ville förbjuda anställda att be på arbetstid anmälde hon sig själv.

Religion har blivit politik. Frågor om slöjor, omskärelse och religiösa friskolor splittrar block, partier och väljargrupper – det visar DN/Ipsos.

SD har tagit täten i debatten och övriga partier famlar.

– Jag tror att religiösa minoriteter kommer att få det svårare att leva i Sverige. De får ett sämre liv, helt enkelt, säger statsvetaren Andreas Johansson Heinö.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 11
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 11
Foto: Lucas Persson/CUF
Bild 3 av 11
Foto: Beatrice Lundborg
Bild 4 av 11
Foto: Andreas Apell
Bild 5 av 11
Foto: Anders Wiklund/TT
Bild 6 av 11
Foto: Nicklas Thegerstrom
Bild 7 av 11
Foto: anders hansson
Bild 8 av 11
Foto: Anders Hansson
Bild 9 av 11
Foto: Anders Hansson
Bild 10 av 11
Foto: Anette Nantell
Bild 11 av 11
Foto: Anders Hansson