Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Passagerare på väg till Göteborg landade i Luleå

Foto: Johan Nilsson/TT

34 passagerare gick på måndagskvällen ombord en Nextjet-flight i Sundsvall för att resa till Göteborg. Men när de landade var de i stället i Luleå, skriver Aftonbladet.

Planet till Göteborg var tre timmar försenat när 34 passagerare fick gå ombord vid 20-tiden på måndagskvällen. De scannade sina boardingkort och tog plats.

Planet lyfte och allt verkade vara i ordning tills de landade. Då var de i Luleå.

– Jag tyckte att de slog av på farten lite tidigt, säger en passagerare till Aftonbladet som berättar att samliga passagerare ombord skulle till Göteborg.

På grund av det dåliga vädret i södra Sverige på måndagskvällen ställde flygbolaget Nextjet in sin flight mellan Sundsvall och Göteborg. Men det var inget som passagerarna meddelades om – eller något som flygplatspersonalen i Sundsvall fick klart för sig.

Däremot fick de besked om att en annan flygning ställts in – nämligen den till Luleå.

– Det verkar ha skett en rejäl kommunikationsmiss mellan flygplatsen i Sundsvall och oss, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet, till Aftonbladet.

Han berättar också att bolaget skulle ta hand om passagerarna i Luleå över natten och ordna flygresa till Göteborg på tisdagsmorgonen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.