Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/paula-bieler-sd-lamnar-riksdagen/

Svensk politik

Paula Bieler (SD) lämnar riksdagen

Paula Bieler (SD).
Paula Bieler (SD). Foto: Lisa Mattisson

Sverigedemokraternas migrationspolitiska talesperson Paula Bieler lämnar riksdagen med omedelbar verkan, det skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Paula Bielers planer på att trappa ned sitt politiska engagemang är aviserat sedan tidigare. Bland annat i en intervju med Dagens Nyheter i november förra året, i samband med att hon lämnade Sverigedemokraternas partistyrelse.

Dagens besked innebär dock att Paula Bieler lämnar sina uppdrag betydligt tidigare. 

Facebook skriver Paula Bieler att hon tidigare tänkt sig att sitta kvar till nästa val, men att dagens beslut bland annat påskyndats av att hennes ledighetsansökan för bröllop och smekmånad röstades ned i riksdagen.

”Efter att ha landat i att jag vill och behöver lämna har det dock blivit allt svårare att fokusera på arbetet och i samband med att min ansökan om ledighet för bröllop och efterföljande smekmånad röstades ner avgjordes slutligt tidpunkten”, skriver hon.

Hon skriver också att hon ”avskyr det politiska spelet” samt att riksdagen inte är den bästa platsen för henne att verka just nu. Hon hoppas nu få en möjlighet att forma hennes ”vuxna jag utanför politikens värld”. 

”Jag tror inte det är sunt att trilla in som heltidspolitiker i tjugoårsåldern och aldrig skaffa sig vanliga livserfarenheter”.

DN har sökt Paula Bieler, som via SD:s presschef Henrik Gustafson meddelar att hon inte är tillgänglig under tisdagen, på grund av privata skäl.

Läs mer:

Paula Bieler: Inte bekväm med nya politiken