Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 10:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/paven-jag-vill-komma-narmare-mina-broder-och-systrar-i-sverige/

SVERIGE

Påven: ”Jag vill komma närmare mina bröder och systrar i Sverige”

Bild 1 av 6 Påve Franciskus och Ulf Jonsson samtalar i påvens ombonade vardagsrum. Väggarna är fulla av konst med religiösa motiv.
Foto: Antonio Spadaro
Bild 2 av 6
Foto: IBL Fotoware
Bild 3 av 6
Foto: imago stock
Bild 4 av 6 Påve Franciskus valde att bo i Sankta Martas hus, Domus Sanctae Marthae, när han utsågs 2013. Påvarna brukar annars flytta in i Apostoliska palatset. Präster och kardinaler brukar bo i Sankta Martas hus när de besöker Vatikanen.
Foto: IBL Fotoware
Bild 5 av 6
Foto: Alberto Pizzoli
Bild 6 av 6 Sankta Martas hus ligger intill Peterskyrkan och färdigställdes 1996 under påve Johannes Paulus II. Han ville framför allt att de äldre kardinalerna skulle kunna bo lite bekvämare under de utdragna konklaverna då en ny påve ska utses.
Foto: IBL Fotoware

Rom. På måndag kommer påven Franciskus till Sverige för att högtidlighålla 500-årsminnet av den lutherska reformationen.

• DN kan i dag publicera ett världsunikt samtal med påve Franciskus som hölls i hans bostad i Vatikanen med den svenska katolska tidskriften Signums chefredaktör, jesuitprästen Ulf Jonsson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in