Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 17:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/person-anhallen-misstankt-for-forberedelse-till-allmanfarlig-odelaggelse/

Sverige

Person anhållen misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse

Polisen genomförde en insats i Ljungsbro i Östergötland, och en person har anhållits misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Insatsen genomfördes i Ljungsbro, strax norr om Linköping på fredagen. Polisen skriver på sin hemsida att den var en del av en redan pågående förundersökning gällande ett grovt brott.

Polisen är mycket förtegen om både insatsen och den anhållna personen, och hänvisar till förundersökningssekretess, med anledning av att de inte vill försvåra för utredningen.

– Jag kan bekräfta att det har skett en insats och att en person är anhållen misstänkt för förberedelse till allmän farlig ödeläggelse, mer än så kan jag inte säga, säger Daniel Axelsson, chef för enheten för grova brott vid Linköpingspolisen.

Förundersökningen har tagits över av åklagare. Åklagarmyndighetens presstjänst bekräftar insatsen och brottsrubriceringen, men ger inga kommentarer i övrigt.

Det senaste året har flera allvarliga incidenter skett i Linköping och i slutet av augusti inträffade en kraftig explosion i stadens centrala delar, vilket DN tidigare skrivit om. 

Andra incidenter inkluderar anlagda bränder och bombhot, skriver SVT, som förtydligar att det är oklart om det finns ett samband mellan dagens insats och tidigare händelser i området.