Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-15 23:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/person-hittad-dod-i-centrala-jonkoping/

Sverige

Person hittad död i centrala Jönköping

En person har hittats död vid hamnpiren i centrala Jönköping. Det var en privatperson som larmade polisen efter att ha sett en kropp i vattnet.

– Vi ska och se om det finns några skador som kan tyda på att kroppen har varit utsatt för brott, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Vid 10.30-tiden på lördagen larmades polis och räddningstjänst till hamnpiren i centrala Jönköping om en befarad drunkning. Det var en privatperson som ringt in efter att ha sett en person i vattnet. 

– När vi kom fram så var det också tydligt att det var en avliden person. Vi spärrade av hamnpiren och sen började vi hålla förhör med personer intill, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Piren i Jönköping är ett populärt område med flera restauranger och en gästhamn. Kroppen som hittats är ännu inte identifierad. Händelsen rubriceras rutinmässigt som ett misstänkt mord.

– Vi ska identifiera kroppen och undersöka och se om det finns några skador som kan tyda på att kroppen har varit utsatt för brott, och se var vi hamnar. Brottsmisstanken är väldigt löst grundad just nu, den kan stärkas eller försvagas, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Polisen söker tips från personer som har gjort iakttagelser nära hamnpiren. En kriminalteknisk undersökning ska genomföras på platsen.