Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 22:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/person-skottskadad-i-goteborg/

Sverige

Man död efter skottlossning i Göteborg

Foto: Lars Näslund

En man i 30-årsåldern har dött efter en skottlossning i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. En förundersökning om mord har inletts. Ingen är ännu gripen.

Larmet om skottlossningen inkom till polisen strax före klockan sju på söndagskvällen. Enligt de första uppgifterna hade ett flertal skott avlossats på platsen, uppger polis.

När den första polispatrullen anlände till platsen, som ligger på Lars Kaggsgatan, hittades en skadad man. Mannen fördes från platsen med ambulans och dödförklarades på sjuhuset

Enligt uppgifter till polisen ska en personbil ha lämnat brottsplatsen i samband med skottlossningen. Skottlossningen inträffade utomhus och det finns vittnesuppgifter som polisen har tagit del av. 

– Nu gör vi det som vi alltid gör, vi samlar in information för att hitta gärningsmän eller gärningsman, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson hon polisen i region väst. 

Flera som kände offret samlades invid brottsplatsen på söndagskvällen, enligt DN:s reporter på plats. Polisen är i området med ett antal patruller och avspärrningar har satts upp. Förhör med vittnen hålls och en teknisk undersökning ska genomföras. 

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse, som innebär att mer personal kan tillföras till utredningen. 

Finns det anledning för allmänheten att vara orolig? 

– När det sker en skottlossning på öppen gata i ett öppet samhälle finns det anledning att vara orolig. Sedan om det är en tillfällighet att den här personen blev skjuten kan inte jag svara på, jag tror inte att det är så, det brukar finnas underliggande förklaringar, säger Stefan Gustafsson. 

Tidigare på söndagen blev en man i 40-årsåldern knivskuren i halsen på en krog vid Järntorget i Göteborg. Dessa två våldsbrott har inte kopplats ihop av polisen.

Ingen person är gripen för skjutningen och den misstänkta bilen har inte hittats, uppger polisen strax efter klockan 22 på söndagskvällen.

Anhöriga till den avlidne mannen har underrättats.