Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 06:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/personer-med-positivt-antikroppstest-kan-umgas-med-riskgrupper/

SVERIGE

Personer med positivt antikroppstest kan umgås med riskgrupper

Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, under tisdagens myndighetsgemensamma pressträff.
Karin Tegmark Wisell, avdelningschef vid Folkhälsomyndigheten, under tisdagens myndighetsgemensamma pressträff. Foto: Erik Simander/TT

Personer i riskgrupp kan leva sitt liv som resten av befolkningen, om de har antikroppar. De som har utvecklat antikroppar får också träffa personer i riskgrupper. Det framgår av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer som publicerade under tisdagen.

– En person som har antikroppar, som visats vid ett korrekt utfört test, kan umgås med en person i riskgrupp, sa avdelningschefen Karin Tegmark Wisell.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.