Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 19:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/peter-hultqvist-allvarligt-sprida-myter-om-natosamarbetet/

SVERIGE

Peter Hultqvist: Allvarligt sprida myter om Natosamarbetet

”En myt som sprids är att vi skulle vara tvungna att stationera Natotrupper på svensk mark. Det finns ingenting sådant i det här avtalet över huvudtaget”, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) om värdlandsavtalet med Nato.
”En myt som sprids är att vi skulle vara tvungna att stationera Natotrupper på svensk mark. Det finns ingenting sådant i det här avtalet över huvudtaget”, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) om värdlandsavtalet med Nato. Foto: Roger Turesson

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) går till attack mot vad han kallar en systematisk spridning av lögner om Sveriges samarbete med Nato. Frågan gäller det värdlandsavtal om Natotrupper i Sverige som riksdagen ska godkänna i vår.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.