Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 21:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/pistolbevapnad-man-gripen-intill-forskola/

Sverige

Pistolbeväpnad man gripen intill förskola

Flera vittnen slog larm om en pistolbeväpnad person nära en förskola i Annedal, Göteborg, på onsdagsförmiddagen. Polis har kunnat gripa en man i 35-årsåldern misstänkt för bland annat grovt vapenbrott.

– Vittnen oberoende av varandra beskriver en man som beter sig konstigt på en fotbollsplan inte långt från en förskola. De säger att han i handen har en pistol som han sedan stoppat ner i byxlinningen eller ett hölster, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Flera patruller skickades till platsen vid Seminariegatan efter larmet klockan 9.40. Gripandet gick odramatiskt till, men polisen kunde också konstatera att mannen betedde sig annorlunda.

– Vi kunde konstatera att det rör sig om en kolsyrepistol och på honom hittade vi också en kniv. Vi ska undersöka fynden, men tills vidare utreder vi grovt vapenbrott och grovt brott mot knivlagen, säger Christer Fuxborg.

Fuxborg säger att mannen i intervju med patrullerna pratar osammanhängande och han förklarar att mannen kommer att bli föremål för en undersökning enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård.