Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/plastutslappet-pa-vastkusten-blir-fraga-for-regeringen/

SVERIGE

Plastutsläppet på västkusten blir fråga för regeringen

Ett stort utsläpp av plastpellets utanför Danmarks kust har nått svenska västkusten.
Ett stort utsläpp av plastpellets utanför Danmarks kust har nått svenska västkusten. Foto: Tomas Eriksson, Tomas Eriksson, Tomas Eriksson

Utsläppet av plastpellets som drabbat västkusten blir nu en fråga för regeringen. Riksdagsmannen Rickard Nordin (C) från Göteborg tycker att makthavare på nationell nivå varit för sena med att reagera och kräver att glappet i ansvarsfrågan täpps till.

– Hade det här varit Stockholms skärgård är jag säker på att det funnits ett helt annat intresse för att agera mycket tidigare och mycket tydligare, säger Nordin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.