Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Plötsligt snöfall mitt i sommarvärmen

Så här såg det ut i Katterjåkk på måndagen.
Så här såg det ut i Katterjåkk på måndagen. Foto: Coop Katterjåkk

Medan stora delar av landet fortfarande lever med en värmebölja har ett snöfall överraskat nordligaste Sverige. ”En besvikelse”, säger Amanda Broberg från Katterjåkk.

– En del har hunnit smälta undan, men det snöar lite lätt fortfarande. Man har ju hunnit byta till sommardäck så man får ta det extra försiktigt, säger Amanda Broberg vid lunchtid på måndagen.

Hon har gångavstånd till sitt jobb på Coop i Katterjåkk, men säger att det var en besvikelse att se ut över ett snötäcke på måndagsmorgonen även om SMHI hade varnat för att det kunde hända. Även på tisdagen kan snö falla.

– Det var betydligt mer än vad man hade tänkt. Vi har haft jättefina dagar emellanåt och ibland lite gråregnigt så det mesta av vintersnön har hunnit smälta bort. Man hade ju vårkänslor på gång, men det tog snön död på i morse, säger Amanda Broberg.

Hon berättar att Riksgränsen ett par kilometer bort har haft snöproblem under senvintern och nu när det faller har skidanläggningen stängt för säsongen. Kanske kan något av det ligga kvar till midsommaråkningen om två veckor. SVT Nyheter har också uppmärksammat snövädret.

Läs mer: Åska avlöste hettan – men till nationaldagen är värmen åter i södra Sverige 

Läs mer: Värmerekord i maj 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.