Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Pojkar misstänks för barnvåldtäkt

Två pojkar, båda 15 år gamla, har anhållits misstänkta för grov våldtäkt mot barn. Misstanken rör våldtäkt mot en yngre pojke på ett boende i Alvesta kommun, rapporterar P4 Kronoberg.

15-åringarna greps på måndagskvällen sedan personal på boendet larmat. Våldtäkten ska ha inträffat under föregående dygn, säger Fredrik Svärd, kommissarie vid Växjöpolisen, till TT.

– Det är väldigt känsligt för de inblandade är väldigt unga. Offret är under 15 år och de misstänkta har fyllt 15 år, säger han.

Inledande förhör har hållits med hjälp av specialutbildad personal som är vana att förhöra barn. 15-åringarna är enligt polisen misstänkta på sannolika skäl, den starkaste misstankegraden. I övrigt är polisen företegen om ärendet.

Ännu vid 15.30-tiden var de misstänkta fortsatt anhållna, säger polisens presschef Robert Loeffel.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.