Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Pojke hittades livlös i sjö

Tillståndet för den treårige pojke som hittades livlös i en sjö i Markaryds kommun tidigare på fredagen är fortfarande allvarligt. Pojken fördes med ambulans till sjukhus i Halmstad och sedan vidare till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Tillståndet för den treårige pojke som hittades livlös i sjön Majen i Markaryds kommun tidigare i dag är fortfarande allvarligt. Pojken fördes med ambulans till sjukhus i Halmstad och sedan vidare till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg.

Treåringen hade anmälts försvunnen från ett asylboende i Majenfors och hittades efter en stunds letande vid sjön som ligger nedanför en stor gräsmatta i närheten av boendet.

– Det handlar om en olyckshändelse där några barn sprungit och lekt på gräsmattan. Pojken ska ha ramlat från en brygga, flutit hundra meter och fastnat vid nät intill ett kraftverk, säger Håkan Persson, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Markaryd, till Kvällsposten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.