Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 13:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/pojke-omkom-i-goteborg-klamdes-under-fordon/

Sverige

Pojke omkom i Göteborg – klämdes under fordon

En pojke har avlidit i en trafikolycka i Gunnilse i nordöstra Göteborg under tisdagsnatten. 

– På något sätt har han kommit i kläm under en bil som börjat rulla, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Klockan var strax efter 00.30 när polisen och räddningstjänst fick larm om olyckan i Gunnilse. Den 12-åriga pojken fördes till sjukhus men avled senare under natten. Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara enligt polisen.

– Vi har ingen helt klar bild, men på något sätt har han kommit i kläm under en bil som börjat rulla, säger Göran Carlbom.

En förundersökning om vållande till annans död är inledd, men enligt polisen var bilen förarlös i när olyckan inträffade. 

– Förundersökningen inleds av utredningstekniska skäl. Vi har ingen är utpekad misstänkt, men bilen är tagen i beslag, säger Göran Carlbom.

En teknisk undersökning kommer att genomföras och vittnen på plats ska höras under tisdagsmorgonen.

Pojkens anhöriga är underrättade.

Ämnen i artikeln

Göteborg
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt