Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 16:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-atalas-for-sexofredande/

Sverige

Polis åtalas för sexofredande

En polisman i Kronobergs län misstänks bland annat ha tagit en kollega på bröstet. Nu åtalas han för två fall av sexuellt ofredande.

Mannen utreds även för ytterligare sexuella ofredanden av andra arbetskamrater, skriver Smålandsposten.

Det var vid en arbetsplatsträff 2014 som mannen plötsligt tog en kvinna på bröstet. Händelsen anmäldes inte.

Vid en privat tillställning två år senare närvarade både kvinnan som utsatts och polismannen. I samband med att kvinnan ammade gick mannen fram, tittade på hennes bröst och fällde en kommentar.

Polismannen nekar till anklagelserna.

Det pågår även ytterligare utredningar mot honom om sexuella ofredanden. Bland annat ska han ha frågat en arbetskamrat vid en julfest om de skulle ha sex.

Ämnen i den här artikeln:

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt