Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 14:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-gick-pa-rejv-atalas-for-ringa-narkotikabrott/

Sverige

Polis gick på rejv – åtalas för ringa narkotikabrott

En polis som inte var i tjänst gick på rejv på Dragon Gate i somras. Nu åtalas polisen för ringa narkotikabrott, skriver nyhetsbyrån Siren.

Det var i början av juni som polisen följde med en vän på tredagarsfestivalen Scandinavian Electronic Festival vid Dragon Gate-området utanför Älvkarleby.

I åtalet mot polisen framgår det att personen blivit igenkänd av en tidigare poliskollega som var på plats och genomförde flera drogkontroller under den aktuella kvällen. 

Kollegan uppfattade då att den nu åtalade polisen, som inte var i tjänst, bland annat hade utvidgade pupiller och hög puls.

”När jag förde in samtalet på narkotika och frågade om NN sett något inne på festivalen så blev NN ännu mer nervös och började skaka i hela kroppen”, skriver kollegan i en rapport från händelsen.

I förhör berättar den åtalade polisen att beteendet berodde på depression och sjukskrivning: ”Jag får panik när jag ser poliser (...) Jag får panikångest när jag ser en polisbil nu för tiden, av alla olika skäl”.

Provtagningen visade spår av amfetamin i blodet, och polisen åtalas nu för ringa narkotikabrott. Polisen nekar till brott och menar att resultatet beror på mediciner som gett utslag.