Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-19 13:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-glomde-vapen-pa-vagkrog/

Sverige

Polis glömde vapen på vägkrog

Foto: Fredrik Sandberg/TT

En polis som glömde sitt vapen på en vägkrog under ett tjänsteuppdrag har nu anmälts till polisens personalansvarsnämnd.

Rätta artikel

Incidenten hände när en polispatrull stannade till på en vägkrog längs E20 vid Mariestad. Vid nästa stopp, i Vara åtta mil söderut, insåg den ena polisen att tjänstevapnet blivit kvar på restaurangens toalett.

Polisens nationella operativa avdelning (Noa) anser att polisen bör få ett löneavdrag, uppger P4 Skaraborg. Ärendet har lämnats till personalansvarsnämnden för prövning.

Ämnen i den här artikeln:

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt