Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 07:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-skot-varningsskott-i-varnamo/

Sverige

Polis sköt varningsskott i Värnamo

De två män som greps efter att polisen skjutit varningsskott mot dem har nu anhållits misstänkta för grovt vapenbrott. Polisen sköt varningsskotten i Värnamo i Jönköpings kommun i samband med att patrullen försökt kontrollera männen.

TT Text

– Att skjuta varningsskott är bland det sista polisen har att ta till. Det är snabba beslut man måste ta. Men de här omständigheterna ska nu utredas av den särskilda åklagarkammaren, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i region Öst, och tillägger att ingen blev skadad i samband med händelsen.

Var det bara för att männen inte ville kontrolleras som skotten avfyrades?

– Det är rätt vanligt att folk inte vill kontrolleras av polis. Det fanns fler omständigheter att man avfyrade varningsskott. Men det är omständigheter vi inte kan gå in på nu, säger han.

Polisen har under kvällen genomfört husrannsakan och kommer också att hålla förhör med de anhållna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt