Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-10-21 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polis-utreds-for-rattfylla-och-batolycka/

Sverige

Polis utreds för rattfylla och båtolycka

En poliskommissarie i Umeå som sedan tidigare utreds efter att ha tagit Sjöräddningssällskapets räddningsbåt utan tillstånd – och kört på grund – misstänks också för rattfylleri, skriver Västerbottens-Kuriren.

Rätta artikel

I augusti stoppades kommissarien av trafikpolisen. Han ska först ha varit svävande i svaren men sade sedan att han var polis och skulle på en träff med jobbet, enligt polisen som stoppade honom. När han sedan blåste gav det utslag och kommissarien tvingades lämna bilen på platsen, fick körkortet omhändertaget och togs med till provtagning.

Den uppmätta alkoholkoncentrationen var 0,41 promille i blodet – drygt dubbelt så högt som gränsen för rattfylleri.

En förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik har inletts efter grundstötningen. Sjöräddningssällskapet saknar försäkring som täcker skadorna på båten, som beräknas kosta mellan en och två miljoner kronor att laga.

Ämnen i den här artikeln:

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt