Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Polisbil körde på två personer vid övergångsställe – en död

En inledande undersökning av den polisbil som var inblandad i olyckan utfördes av fordonsinspektörer som kallats till platsen.
En inledande undersökning av den polisbil som var inblandad i olyckan utfördes av fordonsinspektörer som kallats till platsen. Foto: Johan Nilsson / TT

Två fotgängare blev på onsdagskvällen påkörda av en polisbil vid ett övergångsställe i Landskrona. Båda fördes till sjukhus med ambulans. Senare avled en av de påkörda, en man i 50-årsåldern, av sina skador.

Det andra olycksoffret, en kvinna i samma ålder, uppges vara allvarligt skadad och vårdades ännu sent på onsdagkvällen på sjukhus, enligt uppgift från Skånepolisen.

Polispatrullen var vid olyckstillfället, runt klockan 18.30, beordrad till ett ärende i Helsingborg rörande dödsfall i hemmet.

Ytterligare polispatruller skickades till platsen, Hälsingborgsvägen i Landskrona, för att bistå räddningstjänst och ambulans.

– För utredningsbiten används yttre befäl och en resurs från trafikenheten, för att undvika en jävssituation. Trafikpolisen är ju inte lokala utan arbetar över hela regionen, säger Calle Persson vid Skånepolisen till tidningen Sydsvenskan.

Utredare vid polisen i Lund kommer att förhöra de inblandade poliserna.

– Anhöriga är underrättade, säger Lina Miller på Region Skånes presstjänst.

En teknisk undersökning av bilen kommer att genomföras.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.