Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 06:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-fortsatter-sokandet-i-uddevalla/

Sverige

Polisen fortsätter sökandet i Uddevalla

01:59. Detta har hänt i fallet kring den försvunna 17-åringen flickan i Uddevalla.

Polis och kustbevakning fortsatte på lördagen sökandet efter fler spår av den 17-åriga flickan från Uddevalla. 

Insatsen har en tid koncentrerats kring vattnet strax väster om stadskärnan och där arbetar dykare även nu.

Uddevallas centrum delas i två delar av Bäveån. Där ån rinner ut i Byfjorden går branta klippor ner mot vattnet och vid ett vitt brygghus ligger kustbevakningens båt. Ombord råder full aktivitet. Dykare är i vattnet.

Det fynd av en kroppsdel som gjordes på torsdagskvällen övertygade polisen om att 17-åringen inte kommer att hittas vid liv, och med det avbröts allmänhetens stora sökinsats. Polisen fortsätter självklart med sitt utredningsarbete och med sökandet efter fler spår av flickan.

Bild 1 av 3 Sökinsatsen koncentreras till Bäveåns mynning i Byfjorden.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 2 av 3
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 3 av 3
Foto: Tomas Ohlsson

En 22-årig man som i tingsrättens handlingar beskrivs som 17-åringens före detta pojkvän är häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. I torsdags stärktes misstankarna mot honom enligt chefsåklagare Caroline Fransson, och samma dag offentliggjordes att en svart suv beslagtagits under utredningen.  

När polisen på fredagen berättade om fyndet av en kroppsdel ville kommenderingschef Lars Eckerdahl inte ge några närmare detaljer kring fyndet.

– Av hänsyn till förundersökningen kommer jag inte att gå in på vad vi hittat, eller var vi gjort fyndet, sa han till Dagens Nyheter. 

Vad är det som gör er säkra på att kroppsdelen är flickans?

– Det vill jag inte gå in på, men vi beklagar djupt att sökandet efter flickan slutade på detta tragiska sätt. Vi gör nu allt vi kan för att komma framåt i brottsutredningen.

Läs mer: Uddevalla samlas för att hedra 17-åringen