Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-misstanker-att-43-aringen-kidnappats/

Sverige

Polisen misstänker att 43-åringen kidnappats

Den 43-åriga kvinna från Landskrona som varit försvunnen sedan julafton kan ha blivit bortrövad. Det skriver polisen i en uppdatering på fredagsförmiddagen. 

Det har kommit fram ny information i fallet med den förvunna 43-åriga kvinnan i Landskrona, skriver polisen på sin hemsida.

Hitintills har ärendet behandlats som ett fall av ”försvunnen person”, nu misstänker polisen att det är ett brott bakom försvinnandet. 

”Omständigheter som framkommit om försvinnandet gör att vi nu misstänker brott. Rubriceringen är för närvarande människorov, men kan komma att ändras under utredningens gång. Vi har ingen misstänkt eller frihetsberövad för närvarande.” skriver polisen vid 10.50-tiden på fredagen. 

Man har under fredagen dykt i vattnet vid det område där kvinnan senast sågs.

– Dykningarna har inte gett något resultat. Vi håller på och bearbetar tips som kommit in. Vi analyserar kvinnans mobiltelefon som hittades där hon bor, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson polisregion Syd.

Kvinnan försvann på julaftonskvällen och sågs senast vid Skeppsbron i Landskrona, där båtarna till Ven lägger till. 

Före försvinnandet var kvinnan i sällskap med en man, som hon har en nära relation till. Polisen har pratat med mannen, som dock inte misstänks för något brott. 

Polisen uppmanar personer som har information om fallet att lämna tips på telefon 11414. 

Läs mer: Försvunnen kvinna i Landskrona – polisen vädjar om tips