Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Polisen misstänker: Mördade kvinna – tog sitt eget liv

Sent på söndagskvällen fick SOS Alarm in ett samtal från en kvinna som sade att hon var utsatt för ett brott. Samtalet bröts, men polisen lyckades spåra samtalet och åkte till platsen.

– På gården utanför Uppsala anträffade vi en kvinna som var bragd om livet. När vi sedan sökte på gården hittade vi en man som var avliden i ett uthus. Vår bedömning är att det är ett självmord, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Enligt lokala medier gick det nästan fyra timmar från det att kvinnan larmade tills polisen gick in i huset.

– Det tar så lång tid ibland när man förbereder en insats. Om man får uppgifter om att det kan finnas vapen på platsen, så måste vi taktiskt hantera det på så bra sätt som möjligt, säger Nordström till SVT Nyheter Uppsala.

Händelsen är rubricerad som mord och självmord. I huset fann polisen även två små barn som överlämnades till socialtjänsten.

Mannens och kvinnans relation till varandra är i nuläget oklar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.