Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 22:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-om-is-atervandarna-de-flesta-verkar-vara-vanliga-manniskor-med-familj-barn-och-jobb/

SVERIGE

Polisen om IS-återvändarna: De flesta verkar vara vanliga människor med familj, barn och jobb

Thomas Ahlstrand är vice chefsåklagare vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet.
Thomas Ahlstrand är vice chefsåklagare vid Riksenheten för internationell och organiserad brottslighet. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I två år har polisen i området Nordost i Göteborg förhört misstänkta IS-återvändare. Insatsen har lett till att en förundersökning om misstänkta krigsbrott kunnat inledas mot en av personerna.

– De flesta av dem verkar vara vanliga människor med familj, barn och jobb, säger Tomas Collin, gruppchef för lokalpolisområde Nordost.

Samtidigt utreds ytterligare ett antal personer på andra håll i landet, rapporterar Ekot.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.