Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-02 03:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-om-stoppade-avvisningen-fran-landvetter-ovanligt/

SVERIGE

Polisen: ”Hon har inte begått luftfartssabotage”

45 sek. Elin Ersson stoppade utvisningen av en person från Landvetter i Göteborg. Aktivisten livesände händelsen på Facebook.

Elin Ersson stoppade i måndags utvisningen av en person från Landvetter i Göteborg. Aktivisten livesände händelsen på Facebook och filmen har i skrivande stund visats över 3,8 miljoner gånger. Polisen säger att den typen av aktioner är ovanliga.

– I regel så är det inte alls vanligt att beslutet omprövas efter en sådan handling, säger Natalya Carlsson på polisen nationella operativa avdelning (Noa).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.